lördag 28 november 2015

Hunger games vs. Los Angeles Lakers

"Ut med det gamla, in med det nya."

En förlegad regim håller sin befolkning gisslan. Prov på dess förtryck visas upp på en daglig basis. Befolkningen är rädd. Befolkningen saknar framtidstro. Men befolkningen följer ändå regimen, som får i en fålla. Klagande röster höjs ibland men utan effekt. 

Pratar vi om president Snows diktatur i Panem? Faktiskt inte. Det vi pratar om är den regim som utgörs av Kobe Bryant, Byron Scott och Jimmy Buss i Los Angeles Lakers. De som förvirrar en hel värld av Lakerfans med sin medeltidsbasket och tvingar oss alla att bevittna det (okej ingen tvingar oss men vi säger att de gör det, OKEJ? Okej). Flera år av mörker har gjort oss nästan apatiska till den usla basket som spelas. Vi tänker inte ens på det längre. Ibland gjorde Kobe åtta assist och man tänkte "kanske?", bara för att snabbt slås ner igen när Kobe sköt 2-15 från golvet. De som kräver förändring tystas med argument som "du minns hur hemskt det var när D'Antoni coachade va? Vill du tillbaka dit? Eller Mike Brown? VILL DU TILLBAKA DIT?". Nej det är klart vi inte vill tillbaka dit. Men det måste finnas andra alternativ... Det måste!

På senare tid har några lovande unga spelare kommit till laget. De har något motvilligt tagit på sig rollerna som våra befriare. D'Angelo Russell har likt Katniss Everdeen tvingats på ett alldeles för stort ansvar för revolutionen. Han ska göra något NU! Han måste! Lakerfans behöver stordåd av honom för att våga tro. 

Vid sin sida har han Julius Randle (Peeta) och Jordan Clarkson (Gale). De kan inte ändra allt själva, men de kan tända en gnista. Regimen försöker med alla möjliga medel stänga ner dem, tysta dem. Byron Scott VÄGRAR medge att Kobe är 100 år gammal och har haft tre allvarliga skador de senaste säsongerna. När vi höjer våra röster tystar han oss med att slänga in Lou Williams och Nick Young i fjärde perioden. Herregud! Hur ska vi klara oss?

Revolutionen kommer till ett pris. Men just nu är den nödvändig.

När kommer revolutionen? 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar